Условия за ползване


On-line магазинът Vanillabg.com и услугите предлагани в него функционират при условията и правилата, споменати по-долу. Използването на уеб сайта предполага приемане на всички изброени правила и условия. Следователно, ако потребителят не е съгласен с едно или повече от правилата за ползване на този сайт, той има право да се въздържи от ползването му, в противен случай автоматично се счита, че потребителят приема всички условия.

Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които "Ванила Онлайн" ЕООД предоставят услуги на потребителите си посредством Интернет Магазина Vanillabg.com.

Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра на Vanillabg.com или чрез заплащане ползването на платени услуги предлагани от него, Потребителя се съгласява изцяло да приеме и спазва настоящите Общи условия.
Идентифициране на Потребителя с цел възпроизвеждане на изявлението му за приемане на Общите условия се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра Vanillabg.com - IP адрес на потребител, както и всяка друга информация.


Правила за използване на сайта:

„Ванила Онлайн” ЕООД (наричан по-долу "Доставчик"), като създател и собственик на този интернет сайт Vanillabg.com ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторското право, правата върху търговски марки или други законови разпоредби.

Права и отговорности на страните

Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях без да се осигуряват каквито и да е гаранции включително търговски и целеви. Също така Vanillabg.com не поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, софтуера или услугите на този Сайт. Vanillabg.com има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Част от информацията публикувана в този Сайт е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за връзка.  

Ограничение на отговорността

Vanillabg.com не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо Vanillabg.com за възможност да възникнат такива вреди.

Използване на софтуер

Наличният Софтуер , който е достъпен чрез публикувани препратки от този Сайт е под закрилата на авторското право и е собственост на съответните производители и/или техните доставчици и партьори. Моля преди употребата на софтуера се запознайте с условията за ползване определени от неговите собственици.

Защита на личните данни

Vanillabg.com не иска да получава конфиденциална или защитена информация от вас чрез този Сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до Vanillabg.com с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони. Vanillabg.com използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси и така да може да ви предостави услуги с по-добро качество. В определени случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с Вас, да Ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти.

Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица.

Наличните препратки от този Сайт към Web сайтове собственост на трети лица са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези препратки, Вие ще излезете от този сайт. Vanillabg.com не контролира тези сайтове и не поема никаква отговорност за никой от тях или тяхното съдържание. По този начин Vanillabg.com по никакъв начин не налага и не препоръчва тези сайтове на трети лица, нито информацията публикувана в тях. При посещението си в някои от тези сайтове, Вие правите това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

Препратки към този Сайт

Вие Може да създавате препратки към този Сайт от други сайтове, но само след като приемете условията на Vanillabg.com. За повече информация по този въпрос, моля да се свържете с нас на посочените координати.

Промяна на цени на стоки

Vanillabg.com има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да уведомява предварително потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявяване и плащане на поръчката. Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата, която е зачертана . Ако не е посочен срок на намалената цена, тя важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца, както е по условията на  чл.66 ал.2 от ЗЗП.

Договор за продажба от разстояние

Поръчката от Сайта е равносилна на сключване на договор за продажба от разстояние, който влиза в сила след извършване на плащане от страна на клиента. В случай на онлайн плащане за дата на сключване на Договора се приема датата на извършване на транзакцията, а в случай на плащане по банков път - датата на получаване на сумата по сметката на Търговеца.

Липса на право на връщане на изпратена поръчка

Продуктите, които могат да бъдат поръчани от Сайта са нетрайни, изработват се ръчно след заявка на клиента, попадата в обхвата на чл. 57. т.т. 1, 3, 4 и 5 от Закона за защита на потребителите и са БЕЗ право на връщане. 

Ако продуктът е комбинация на цветя и подлежащи на консумация изделия, несъдържащите цветя съставки също не могат да бъдат връщани от хигиенни съображения. 

Подаръците, които може да добавяте към продуктите в магазина не се предлагат за самостоятелна продажба, не могат да бъдат разглеждани като самостоятелни продукти, аранжират се като част от поръчвания продукт (букет или кошница) и също не могат да бъдат връщани.

Съответствие между представяне в Сайта и доставка

Търговецът ще полага максимално усилие да достави всеки продукт в максимално идентичен вид с представения в сайта. Все пак, предвид естеството на влаганите материали (цветя) са възможни допустимите за ръчна изработка разлики между представянето на продукта в Сайта и вида, в който той ще достигне до получателя. Търговецът си запазва правото да подменя сезонни цветя с други такива, които имат сходна визия и с които букетът изглежда максимално идентично с представения в сайта. 

Рекламации и възстановяване на суми по платени поръчки

Политиката на Ванила е да възстановява на 100% сумата по Вашата поръчка (без начислените комисионни и разходи свързани с онлайн плащания или плащания чрез paypal) ако ни уведомите за отказа два работни дни преди датата на доставка и 50% ако ни уведомите 1 работен ден преди датата на доставка. В случай, че решите да канцелирате вече направена и платена поръчка в деня на доставката, ще Ви възстановим 25% от сумата на поръчката Ви. Възстановяването и в трите възможни варианта може да стане само в случай, че не сме започнали изпълнението на Вашата поръчка. В противен случай, сумата по платена поръчка, за която сме започнали изпълнение, не подлежи на възстановяване. При необходимост от връщане на платени с карта суми през системата за разплащане на нашата банка, това ще бъде направено чрез кредитна транзакция с картата, с която е осъществено плащането в срок от 14 работни дни.

Ванила се стреми да предоставя на своите клиенти възможно най-добрите продукти и услуги. В случай, че наш клиент предяви рекламация относно наш продукт или услуга, сме готови да възстановим цялата или част от сумата на поръчката, или да предложим друг вид компенсация, ако рекламацията е основателна и е направена до 24 часа след извършване на доставката.

Търговски марки

Всички изполвани имена, снимки, знаци и символи на продукти публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право. Неоторизираното сваляне на снимки от този сайт и използването им за комерсиални цели ще се счита за нарушение на авторското право.

Общи бележки

Vanillabg.com управлява този Сайт от офиса си в гр. Варна, България. Vanillabg.com може да променя тези Условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикация. През известен интервал от време ние Ви препоръчваме да посещавате тази страница, за да преглеждате актуалните в момента Условия, защото те са обвързващи за Вас.
  

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП ние от Vanillabg.com сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:

1. Името и адреса ни – "Ванила Онлайн" ЕООД, регистрирани в гр. Варна, ж.к. Младост, бл. 146, вх. 2, ап. 25

2. Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт

3. Цените на продуктите са изписани с включено ДДС на страниците за представяне на съответния продукт. Транзакционната валута е български лева (BGN) и всички плащания в други валути се превалутират съгласно съответния обменен курс към лева

4. Стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите в страницата Доставка.

5. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.

6. Начините за Доставка са описани подробно в страницата Доставка.


Условия за препратки към този Web сайт

Сайт с препратка към Vanillabg.com трябва да отговаря на следните условия:

  • може да сочи към съдържание на Vanillabg.com, но не и да го копира;
  • не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържанието на Vanillabg.com;
  • не трябва да посочва неявно,  че Vanillabg.com налага или препоръчва него или продуктите му;
  • не трябва да дава невярна информация за продуктите или услугите на Vanillabg.com
  • не трябва да съдържа информация, която може да се определи като неподходяща, обидна или спорна, а само информация, подходяща за всички възрастови групи

За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас:

e-mail: sales@vanillabg.com

мобилни:  0889 23 60 42

Можете да ни намерите на адрес по регистрация:

 "Ванила Онлайн" ЕООД

ж.к. Младост, бл. 146, вх. 2, ап. 25
гр. Варна 9000

Последна промяна 17.01.2020 г.  

Вижте още: Политика за защита на личните данни 

Най-продавани

Назад
Класически букет от 13 червени рози
За теб
Цена: 99.00 лв.
Букет с розови рози и нежни сезонни цветя Нежност
Нежност
Цена: 59.00 лв.
13 червени рози, вино и бонбони
Изненада
Цена: 139.00 лв.
Букет микс от розово бял лилиум, гербери, хризантеми, рози - Карина
Карина
Цена: 59.00 лв.
С обич
Цена: 109.00 лв.
Букет от 7 червени рози и гипсофила - Рандеву
Рандеву
Цена: 69.00 лв.
Кошница с розов лилиум и хризантеми - Виртуална целувка
Виртуална целувка
Цена: 59.00 лв.
Миксиран букет в пастелни цветове
София
Цена: 59.00 лв.
Букет микс
Очарование
Цена: 59.00 лв.
Кошница с розови рози, гербери и алстромерия - Розали
Розали
Цена: 99.00 лв.
Радост - жизнерадостен букет от свежи сезонни цветя
Радост
Цена: 59.00 лв.
Кошница с рози, лилиум, кала и алстромерия
Вълшебен миг
Цена: 99.00 лв.
Напред
Експресни поръчки на телефон: +359 889 23 60 42

Мнения на клиенти

Благодаря за лоялността, за бързината на доставка и красивия букет! 10.12.2022

Мария Вълчева

Ванила е онлайн магазин за цветя, предлагащ доставка на цветя, букети и подаръци в България и по света. Поръчка на цветя и разнос на цветя и букети за всички градове и населени места:Варна, София, Пловдив, Бургас, Видин, Разград, Търговище, Свищов, Дупница, Кюстендил, Слънчев Бряг, Банско, Балчик, Св.св. Константин и Елена, Несебър, Смолян, Пампорово, Свиленград, Силистра, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Шумен, Добрич, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пазарджик, Благоевград, Петрич, Монтана, Габрово, Севлиево, Чирпан, Албена, Созопол, Асеновград, Димитровград, Гоце Делчев, Ихтиман, Панагюрище, Ботевград, Троян, Тетевен, Пещера, Ловеч, Велинград, Казанлък, Девня, Карлово, Айтос, Горна Оряховица, Карнобат, Каварна, Нова Загора, Сандански, Провадия, Перник, Исперих, Калофер, Правец, Харманли, Белица, Баня (Пловдив), Батановци, Ардино, Алфатар, Априлци, Камчия, Равда, Свети Влас, Ахелой, Черноморец, Обзор, Бяла (Варна), Приморско, Дюни, Царево, Ахтопол, Елените, Поморие, Малко Търново, Антоново, Разлог, Аврен, Арбанаси, Банкя, Батак, Белоградчик, Белене, Белослав, Берковица, Бистрица, Бобовдол, Бяла Слатина, Бяла (Русе), Бузовград, Велики Преслав, Вълчи дол, Горен чифлик, Горни Богоров, Добринище, Долна Оряховица, Долни чифлик, Дългопол, Доспат, Елхово, Елена, Етрополе, Златоград, Китен, Козлодуй, Костинброд, Кубрат, Кулата, Лом, Луковит, Лясковец, Мездра, Мелник, Момчилград, Никопол, Нови Искър, Нови пазар, Омуртаг, Оброчище, Орешак, Тервел, Кранево, Брацигово, Костенец, друга дестинация, Златни Пясъци, Павликени, Девин, Дулово, Лозенец (Бургас), Сапарева баня, Синеморец, Божурище, Арапя, Бобошево, Бойчиновци, Болярово, Борово, Брезово, Брезник, Брегово, Брусарци, Бухово, Българово, Бяла черква, Кресна, Стамболийски, Роман, Айдемир,
© 2010 - 2024, Ванила Онлайн ЕООД Уеб дизайн Informano
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!
X